EN   AL
ISO 9001:2008         ISO 14001:2004


Промоција на проектот “Заедно за повеќе можности и поддршка - ТИМОР“ по повод 3ти Декември - Интернационален ден на лицата со попреченост на националната телевизија Сител

По повод 3ти Декември - Интернационален ден на лицата со попреченост, проектниот менаџер на проектот “Заедно за повеќе можности и поддршка“ гостуваше во емисијата Ја сакам Македонија на телевизија Сител каде се зборуваше за условите на лицата со попреченост, процесот на деинституционализација и целите на проектот за раселување на корисниците од СЗ Демир Капија и потребата за нивна интеграција и прифаќање во општествениот живот како рамноправни граѓани на заедницата.
Во прилог можете да го погледнете инсертот од гостувањето.
https://bit.ly/2K4HMOz

Проектот “Заедно за повеќе можности и поддршка - ТИМОР“е финансиран од Европската Унија со времетраење од 36 месеци, а се спроведува од страна на ЗГ ЦеПроСАРД во конзорциум со:
• Сојузот на специјални едукатори и рехабилитатори на Република Северна;
• Специјален Завод “Демир Капија“;
• Општина Демир Капија и
• Фондација Лоза од Шведска

изработено од Кипс ком
ЦеПроСАРД @ 2008 - 2011
facebook     linkedin     email     sitemap